Premiera  VW Golf 6 Variant

VW Golf 6 va fi disponibil şi într-o nouă declinare, cea Variant dedicată exclusiv familiilor, la fel de spaţioasă şi polivalentă ca şi până acum.

Volkswagen Golf 6 îşi întregeşte gama cu versiunea de caroserie Estate, disponibilă pe lângă tradiţionalele 3 şi 5 uşi şi atipicul Golf Plus. Acest nou model propagă elemente noi aduse de VW Golf 6, dar mai păstrează şi ceva din predecesorul său, cum ar fi partea posterioară foarte similară cu cea a anteriorului Golf Variant. De asemenea, în privinţa dimensiunilor nu există plusuri sau minusuri, păstrându-se măsurile precedentului.

În interior atmosfera specifică lui VW Golf 6 este fidel conservată, singura caracteristică observabilă fiind spaţiul superior. Trei tipuri de tapiţerie vor fi disponibile pe acest model şi vor fi introduse, în premieră pentru VW Golf Variant, două noi dotări care să uşureze viaţa şoferilor la bord: sistemul ParkAssist, expert în parcări automate, şi Rear Assist, inovaţie care se bazează pe o cameră posterioară pentru o mai bună vizibilitate.

Echiparea de bază a acestui model va fi una destul de bogată, figurând ESP, şase airbag-uri, bare pentru plafon, oglinzi electrice şi încălzite, închidere centralizată şi climatizare automată. Nefiind un model totalmente nou, capacitatea de încărcare, deşi impresionantă, rămâne practic la fel, Golf 6 Estate fiind capabil să preia 505 litri, în configurarea standard a portbagajului şi 1.495 de litri cu bancheta rabatată.

Acest model va fi disponibil spre lansare cu patru motoare pe benzină şi două dieseluri. Pentru motorizările de top pe benzină - TSI de 122 şi 160 CP - şi cele două unităţi turbo diesel - 105 CP şi 140 CP - se poate comanda şi transmisia cu ambreiaj dublu DSG. Acest motoare pot fi puse pe toate cele trei versiuni de echipare Trendline, Comfortline şi Highline.

Preţul de bază în Germania va fi de 18.500 de euro şi se preiau comenzi deja pentru acest model care va apărea pe străzi în luna septembrie. Deocamdată nu putem spune când va ajunge (dacă o va face) şi în România şi cât va costa.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.