Toyota confirmă! Va prezenta un model-surpriză la Geneva

Autor: Elena Luchian 18 feb. 2020 Știri auto
Toyota confirmă! Va prezenta un model-surpriză la Geneva

Toyota confirmă. Va prezenta un model-surpriză luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva. Este vorba despre un SUV de clasă mica, bazat pe Yaris.

Noul SUV de la Toyota va fi poziționat ca model entry-level în familia mașinilor cu gardă mare la sol a constructorului nipon, poziție deținută, la ora actuală, de C-HR. Mașina va fi construită pe aceeași platformă cu noul Yaris și va primi cel mai recent sistem de propulsie hibrid al companiei.

Imaginea teaser făcută publică de Toyota dezvăluie un amănunt important: SUV-ul mic va primi tracțiune integrală, opțiune care lipsește din gama C-HR. În fotografie apar stopuri alungite, care flanchează logo-ul Toyota.

Noul SUV va fi dezvăluit pe 3 martie, la Salonul Auto de la Geneva. Tot acolo va ajunge și RAV4 Plug-in Hybrid, pentru a-și face debutul pe pământ european. Mașina vine cu motor de 2,5 litri pe benzină și u motor electric, amplasat pe puntea din spate, care dezvoltă împreună 306 cai putere. O baterie litiu-ion îi asigură o autonomie electrică de până la 65 de kilometri, în ciclul WLTP.

La Geneva vine și versiunea de performanță Yaris GR, cu cel mai puternic motor cu trei cilindri din lume. Este vorba despre propulsorul turbo de 1,6 litri cu 261 de cai putere, cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte și la un sistem de tracțiune integrală GR-Four. Yaris GR este echipată și cu două diferențiale Torsen cu alunecare limitată, accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde și atinge o viteză maximă limitată electronic la 230 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide