1929 Ford Model A cu motor Cosworth

În 1929, un Ford A cu 250 de cai era echivalentul unui model Dacia Logan cu motorul quad turbo de pe Bugatti Veyron. În 2008 Mäkelä Auto Tuning a transformat utopia în realitate, montând un motor Cosworth pe modelul cu respectabila vârsta de aproape 80 de ani.

Mecanicii de la MAT, cunoscuţi pentru construirea modelului Bentley Continental GT care a doborât recordul de viteză pe gheaţă, au extras potentul propulsor de pe un Ford Escort BDA Cosworth, model legendar în lumea raliurilor, şi l-au implantat  pe şasiul restaurat şi  ranforsat al coupeului de epocă. Rezultatul : un "bătrânel" capabil să sprinteze până la 100 de kilometri în puţin peste 5 secunde şi să atingă o viteză maximă de aproape 200 de kilometri.

Pentru a face faţă noii inimi, modelul clasic a beneficiat de o amplă consolidare a încheieturilor "reumatice " fiind practic reconstruit de la zero şi beneficiind chiar de un foarte actual actual computer de bord şi centuri de siguranţă sport. 

Modelul original avea un motor de 3.3 litri,  o cutie de viteze cu doar trei trepte şi atingea o viteză maximă de 104 km/h. Oprirea se realiza cu ajutorul frânelor pe tambur, discurile fiind doar o  himeră a viitorului pentru acele vremuri. Consumul declarat al lui Ford A era de 12 litri la suta de kilometri şi costa 385 de dolari. Între anii 1927 şi 1931 s-au fabricat peste 4, 5 milioane de exemplare ale acestui model.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.