AC Schnitzer ACS1 3.5i

Autor: Cosmin Iordache 30 nov. 2007 Tuning auto

ACS1 3.5i este echipat cu o versiune modificată a propulsorului twin-turbo de 3.0 litri, cu care vine echipat în standard BMW 135i, dezvoltând acum 360 de cai, cu 54 mai mulţi decăt in versiunea de serie. Cuplului i s-a mai adăugat 50 de Nm, totalizând acum 450 Nm.

AC-Schnitzer-ACS1-3.5i-lateralPentru că puterea poate fi exploatată doar cu un control pe masură, mecanicii din Aachen au scos din mânecă o suspensie mai fermă şi o bară de torsiune. Rezultatul : viraje în viteză luate cu naturaleţe şi hotărâre.

Aceste modificări s-ar traduce în rezultate dinamice îmbunătăţite, coupe-ul sprintează până la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde, prin comparaţie 135i atinge aceeasi viteză in 5,3 secunde. Acul vitezometrului va trece de valoarea 250 km/h, maximă pentru acelaşi model nepreparat, şi se va plafona în jurul valorii de 300 km/h.

AC-Schnitzer-ACS1-3.5i-spateAspectul exterior a fost particularizat printr-o nouă grilă, spoilere şi praguri noi şi un eleron pentru o mai bună apăsare aerodinamică. Formele suple sunt puse în evidenţă, în special, de jantele Type IV BiColor” de 19”, în 5 spiţe. Pentru interior pot fi comandate mai multe accesorii, incluzând volanul special în trei spiţe şi finisajele de fibră de carbon.

Coloana sonoră este asigurată de evacuarea dublă AC Schnitzer, cu o puternică tonalitate baritonală, intonată în momentele în care acul turometrului flirtează cu zona roşie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide