Benarrow PB5 - customizare pe baza lui Audi S5

Unii îşi amintesc, poate, cu nostalgie de vremea carosierilor auto de altă dată. Alţii, însă, retrăiesc din plin acele vremuri - cum este şi cazul firmei germane Benninghoven, care a realizat această creaţie Benarrow PB5 pornind de la, surpriză, un Audi S5.y,

Ideea proiectului Benarrow PB5 s-a născut în 2008, când un grup de entuziaşti auto au hotărât să creeze o maşină sport elegantă şi luxoasă, cu un caracter aparte. Designul maşinii a fost realizat de o echipă de la Universitatea Britanică din Coventry, în timp ce denumirea asociază numele companiei mamă Benninghoven cu termenul "săgeată" ("arrow" în engleză).

Pentru că ar fi fost mult prea scump şi ar fi durat foarte mult pentu a proiecta o maşină de la zero,Benarrow a fost construit pornind de la un model Audi S5, considerat o bază excelentă pentru a obţine un coupe performant, dar şi elegant şi luxos.

Motorul V8 de 4,2 litri a fost preparat de cunoscutul tuner MTM, un specialist al modelelor Audi, aşa încât puterea a crescut de la 354 CP la 520 CP, iar cuplul motor maxim a ajuns la 520 Nm/3.800 rpm. Specialistul KW a înlocuit suspensiile cu unele mai sport, iar sistemul de frânare poartă semnătura Brembo, având etriere cu opt pistonaşe.

În ce priveşte caroseria, toate panourile şi componentele provenite de la Audi S5 au fost înlocuite cu unele realizate manual, fiind folosite intensiv materiale precum aluminiul, oţelul uşor sau fibra de carbon. De asemenea, jantele de 20", cu un design special de tip turbină, sunt o creaţie proprie a celor de la Benninghoven.

Interiorul lui Benarrow PB5 este realizat la comandă, multe dintre elemente fiind garnisite cu un detaliu specific companiei producătoare: roata dinţată, un detaliu al perfecţiunii tehnice. Scaunele sport şi habitaclul sunt îmbrăcate într-o tapiţerie din piele concepută special pentru acest model şi realizată, evident, tot manual.

Preţul unui model Benarrow PB5 este estimat la circa 215.000 euro, până acum fiind produse deja trei exemplare, însă nu au fost comunicate date privind o cadenţă de fabricaţie mai exactă. Prin urmare, Benarrow PB5 poate intra fără probleme în categoria maşinilor exotice - asta dacă nu vă face mai mult cu ochiul un Audi RS5...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.