BMW M5 Hurricane G-Power

Bestia de 730 de cai concepută de G-Power a reuşit să devină cel mai rapid BMW de stradă din toate timpurile, atingând pe circuit impresionanta viteză de 360 km/h.

BMW M5 Hurricane G-Power BMW M5 Hurricane G-Power
Precedentul record al unui automobil BMW a fost de 331,78 km/h. Ultraputernicul BMW M5 Hurricane G-Power a avut de asemenea mai multe tentative în încercarea de a stabili un record pentru automobilele bavareze. Iniţial tunerul şi-a propus cu acest model să bată pragul de 350 de km/h, dar la testul de viteză de la Nardo, Hurricane a trebuit să se mulţumească doar cu 322 km/h, din cauza unor probleme la electronică.

Secretul reuşitei pe circuitul de viteză de la Papenburg a fost folosirea unor gume speciale, create de Continental, cauciucurile originale limitând viteza maximă la "doar" 340 km/h.

Pentru a crea această rachetă sol-sol, G-Power a montat un twin-turbo, cu presiunea de 0,5 bar pe propulsorul de serie BMW M5, ceea ce "scoate" din motorul V10 730 CP, cu 220 CP mai mult decât în standard. Cei de la G-Power mai au ca as în mânecă un twin-turbo cu presiunea de 1,0 bar, ceea ce ar însemna o putere maximă de peste 800 CP.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.