BMW M5 Lumma Design

În lume vor exista tot timpul nemulţumiţi, chiar şi de un M5. Tunerul german Lumma Design le-au pregătit un tort savuros.

BMW M5 Lumma Design BMW M5 Lumma Design
Tuningul presupune pentru mulţi ieşirea din anonimat, iar noul M5 este un pachet de putere care nu le sare în ochi, decât cunoscătorilor. Restul lumii vede doar un alt BMW, însă CLR 500 RS va fi oriunde un magnet al maselor, aşa cum s-a întâmplat şi la Salonul Auto de la Geneva.

Faptul că puterea motorului a crescut la 560 CP este aproape insignifiant, deşi acest lucru a necesitat optimizarea gestiunii electronice a motorului, adoptarea unor convertoare catalitice mai mari sau un nou sistem de evacuare racing. Limitarea electronică a fost suprimată, astfel încât bavarezul orange poate atinge 327 km/h. Totuşi, la ce bun această viteză uluitoare dacă nu poţi admira bomba care trece vertiginos pe lângă tine? Pentru că deliciile Lumma Design se regăsesc la nivelul caroseriei şi interiorului personalizat.

După ce au terminat cu acest proiect, suntem siguri că toţi cei implicaţi visează noaptea portocale din fibră din carbon. În primul rând, maşina este vopsită în orange, în totală contradicţie cu stilul discret al unui M5. În al doilea rând, orice element pe care un tuner american l-ar fi cromat, cei de la Lumma Design l-au înlocuit cu piese din fibră de carbon, amestecul fiind chiar foarte reuşit, mai ales pentru cei cu inimă sportivă. Pentru a justifica o minoră scădere a masei totale, capota portbagajului este din fibră de carbon şi kevlar.

Jantele din trei bucăţi au 21", fiind echipate cu pneuri Yokohama cu dimensiuni pantagruelice: 255/30 în faţă şi 295/25 în spate, ceea ce a impus modificarea majoră a pasajelor roţilor, mai late cu câte 5 centimetri. Pentru o stabilitate exemplară, garda la sol a fost coborâtă cu 40 mm, prin adoptarea unei suspensii reglabile H&R. Interiorul a primit aceeaşi grijă pentru detalii, fiind încărcat de piele specială şi inserţii din fibră de carbon orange - în timp ce pedalele sunt din aluminiu anodizat. Logo-ul Lumma este omniprezent, venind în completarea vitezometrului gradat până la 360 km/h. Ceea ce, chiar dacă rămâne o valoare teoretică, exprimă cum nu se poate mai bine caracterul performant al acestui BMW.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.