Cum arată și ce poate să facă SUV-ul german de 920 de cai putere?

Autor: Elena Luchian 07 dec. 2020 Știri auto

Fac nemții ce fac și tot ajung să se laude cu cele mai impresionante cifre. Un tuner german a umblat la motorul SUV-ului Mercedes-AMG GLS 63 și a scos de acolo 920 d cai putere.

GALERIE FOTO

Chiar și în versiune standard, Mercedes-AMG GLS 63 este o forță a naturii. Iese de pe porțile uzinei din Affalterbach cu 612 de cai putere, care îl fac să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde. Dar specialiștii în tuning de la Wheelsandmore au considerat că nu este suficient. Astfel că au reușit să obțină nu mai puțin de 920 de cai putere și un cuplu maxim de 1.150 de Newtoni metru. Sunt cifre demne de un hypercar, complet neobișnuite în segmentul SUV-urilor cu șapte locuri, care cântăresc peste două tone.

Modelul cu motor V8 a primit o pereche nouă de turbine și setări noi ale transmisiei AMG Speedshift MCT 9G-Tronic cu nouă rapoarte.

Experții în tuning păstrează însă, misterul în ceea ce privește performanțele SUV-ului modificat. Cel mai probabil, mașina „aleargă” de la 0 la 100 km/h în aproximativ 3 secunde.

Cei interesați să-și cumpere o astfel de “armă” pentru drumurile publice trebuie să știe că pot comanda jante cu dimensiuni de până la 24 de inci. Acestea pot fi albastre, roși, verzi, negre sau argintii, cu finisaj mat sau lucios, în funcție de preferințele celui plătește. (vezi GALERIA FOTO). Un sistem de evacuare sport este, de asemenea, în ofertă.

Cât costă SUV-ul german cu 920 de cai putere?

Wheelsandmore propune și versiuni mai domesticite pentru cei care consideră că nu au ce face cu 920 de cai putere. Mai ales că modificarea ajunge la un cost de 49.990 de euro. Adică aproape atât cât ai plăti pe o limuzină Mercedes-Benz Clasa E, de exemplu.

Pentru bani mai puțini, clienții bot bifa 700, 800 sau 860 de cai putere. Pentru versiunea entry-level, discuțiile încep de la 2.990 de euro.

În România, Mercedes-AMG GLS 63 are un preț de pornire de 162.280 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide