Acesta este hypercar-ul Naran cu patru locuri. Are motor V8 și peste 1000 de cai putere

Autor: Elena Luchian 25 nov. 2020 Știri auto

Aceasta este primul model produs de Naran Automotive. Poartă denumirea Naran și este un hypercar cu patru locuri și motor V8.

GALERIE FOTO

În vara acestui an, Naran Automotive își făcea publice intențiile de a lansa un hypercar cu o serie de imagini teaser misterioase. A sosit și momentul dezvăluirii modelului. Mașina are motor V8 twin-turbo de 5.0 litri, care dezvoltă 1.048 de cai putere și un cuplu maxim de 1.036 Newtoni metru.

Propulsorul este amplasat în spatele punții față, o soluție atipică pentru un hypercar. Acesta face mașina să sprinteze dela 0 la 96 km/h (60 mph) în 2,3 secunde. Ajunge la 160 km/h în 4,5 secunde, în drumul său spre viteza maxima de 370 km/h.

Mașina vine standard cu tracțiune integrală și jante de 22 de inci.

Naran va fi produs într-o serie ultra-limitată de numai 49 de unități. Primii clienți își vor primi hypercar-ul începând cu luna iulie a anului viitor. Prețul său de pornire este de un milion de euro. Clienții pot alege dotări și elemente de personalizare care pot duce prețul final la mult mai mult. Printre opțiuni se umără și gravarea numelui viitorului proprietar pe pistoanelel motorului.

Cine este șeful companiei Naran Automotive?

Naran Automotive este compania omului de afaceri indian Ameerh Naran, născut în Zimbabwe. “Eram obsedat de mașini. La 4 ani, le-am spus părinților mei că asta vreau să fac: să construiesc mașini”, povestește Ameerh.

În adolescență, el visa să devină pilot, dar a ajuns să studieze design auto sub îndrumarea celebrilor Ian Callum de la Jaguar și Adrian van Hooydonk de la BMW. Ameerh a refuzat oferta celor doi de a fi intern în cadrul celor două companii auto. “Pur și simplu, mi s-a părut că ar dura o veșnicie să-mi ating obiectivul, acela de a pune bazele propriei mele afaceri”, a povestit Ameerh Naran pentru Forbes.

În vârstă de 34 de ani, acesta deține și o companie care operează zboruri private.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide