Dacia Duster tunat de Elia AG

LED-uri, jante negre cu buză cromată, pasajele roţilor mai evazate şi o nuanţă neagră metalizată. Nu este un vehicul din peisajul suburbiilor americane, ci Dacia Duster preparat de Elia.

Dacia Duster tunat de Elia AG Dacia Duster tunat de Elia AG

Duster aventurierul

Elia, tunerul de german specializat în modele din grupulRenault-Nissan, ne arată două laturi pe care nu le ştiam încă laDacia Duster. Prima este cea de aventurier, evidenţiată prinelementele pe care mulţi posesori români de SUV-uri cu gusturi elevate leconsideră măsuri de siguranţă mai de încredere decât airbag-urile,adică bull bar-ul şi protecţiile de praguri. Nu comentăm prea multpe tema acestei versiuni, pentru că a doua este mult maiinteresantă.

Se pare că latura sportivă îlprinde mult mai bine pe Duster, în special jantele cudimensiunea pe 18 inchi în combinaţie cu culoarea neagră metalizatăîl scapă de aerul low cost. Există chiar trei tipuri dejante, dintre care două pe 18 inch şi unele pe 16, pe care însă nuştim cine le-ar vrea în detrimentul celor de 18. Pentru ca impresia artistică să devinăşi mai puternică proiectoarele sunt înlocuite cu unele cu LED-uri,iar pasajele roţilor sunt evazate pentru a conferi un aspect maiforţos. Un ultim detaliu de care Elia a avut grijă a fostevacuarea, care acum primeşte un element cromat nu foarteconvingător.

Duster Pimp

Ca să nu ne maiplângem că Duster este submotorizat, Elia umblă şi la motor, dar nuprea radical, astfel că Duster Elia este un tuning..submotorizat.Printr-un chip care costă 600 euro, puterea motorului dCi esteurcată cu 12 CP şi cuplul cu 25 Nm, ajungând la puterea de 122 CP, iar cuplu urcă lacota 265 Nm. Pentru a da Cezarului ce este al Cezarului trebui sărecunoaştem că versiunea pe negru arată (mai) bine, dar efortulfinanciar nu este neglijabil, doar jantele costând peste 700 deeuro, iar dacă adăugăm toate elementele din imaginile deprezentare, tariful se umflă cu peste 2.000 euro.