Hennessey a creat un Cadillac-monstru cu peste 1200 de cai putere! SUPERGALERIE FOTO

Autor: Iulian Dnistran 11 sept. 2012 Tuning auto

Monstrul de peste Ocean se numeşte VR1200 Twin Turbo Coupe şi a fost creat de aceeaşi echipă care are în portofoliu modelul Venom GT. Sub capota Cadillac-ului bate inima unui motor V8 din aluminiu care, ajutat de două turbocompresoare, dezvoltă 1226 de cai putere la volantă şi 1066 CP la roată. Nici cuplul nu e de ignorat: 964 Nm la roată atinşi la doar 4000 de rotaţii pe minut.

Toate aceste numere despre cilindri, cai putere şi cuplu maxim dau naştere unui alt set de numere, la fel de impresionante ca primele: 2.9 secunde pentru sprintul de la zero până la 100 km/h şi o viteză maximă de 389 km/h.

Pentru a ajunge la aceste performanţe, Hennessey a schimbat şi alte componente, în afară de motor. Discurile de frână au acum diametrul de 38 de centimetri pe toate cele patru colţuri, etrierele au opt cilindri pe faţă şi şase cilindri pe spate, injectoarele şi sistemul de alimentare cu combustibil sunt noi, iar arborele cotit e construit din aluminiu.

La interior, Hennessey VR1200 Twin Turbo Coupe a primit scaune noi îmbrăcate în piele şi elemente din fibră de carbon. Şi la exterior, materialul ales pentru kitul aerodinamic a fost fibra de carbon.

Scopul acestei maşini care va fi construită în doar 12 exemplare e să atingă 321 km/h (200 de mile pe oră) într-o liniuţă de 1.6 kilometri (o milă).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide