Lexus LS600h L Landaulet pentru prinţul de Monaco

Cu ocazia nunţii prinţului de Monaco, japonezii de la Lexus s-au gândit să creeze o maşină specială, bazată pe limuzina ecologică Lexus LS600h. Iată care va fi maşina mirilor elitişti.

Lexus LS600h L Landaulet pentru prinţul de Monaco Lexus LS600h L Landaulet pentru prinţul de Monaco

Principala caracteristică a modelului unicat Lexus LS600h L Landaulet, care va fi maşina de nuntă a prinţului de Monaco, este utilizarea tehnologiei aerospaţiale pentru crearea plafonului transparent din policarbonat.

Astfel, faţă de un Maybach 62 Landaulet, unde partea din spate a plafonului este textilă, astfel încât cei de pe locurile din spate să aibă senzaţia că s-ar afla într-un cabriolet, la acest model Lexus partea din spate a plafonului este transparentă, putând fi detaşată.

Modificările caroseriei au fost întreprinse de specialistul belgian Carat Duchatelet, fiind necesare nu mai puţin de 2.000 de ore de muncă. Pentru ranforsarea caroseriei au fost utilizate cele mai noi tehnologii şi cele mai avansate materiale, precum kevlar şi fibră de carbon.

Părţile suplimentare pentru rigidizarea caroseriei au fost realizate în cuptoare speciale, iar maşina a fost necesar să fie demontată total pentru integrarea noilor componente. Culoarea caroseriei este o nuanţă specială Midnight Blue, aplicarea făcându-se manual şi fiind utilizate doar vopseluri şi lacuri ecologice.

Punctul culminant al maşinii îl reprezintă partea din spate a acoperişului, realizată din policarbonat într-o singură piesă, cu o grosime de 8 mm şi cântărind doar 26 kg. Limuzina va permite astfel publicului să îi vadă pe cei doi miri pe tot parcursul de după ceremonia oficială, între Palatul Rocher şi Biserica Sainte-Devote.

Ulterior, limuzina Lexus LS600h L Landaulet urmează să fie expusă la Muzeul Oceanografic. Preţul acestei modificări unice nu a fost comunicat, dar se estimează că valoarea maşinii depăşeşte un milion de euro, în primul rând datorită acoperişului din policarbonat, realizat utilizând tehnologii aerospaţiale.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.