Mercedes CLS White Label by Wheelsandmore

Autor: Oraan Mărculescu 22 ian. 2008 Tuning auto

Mercedes CLS White Label by WheelsandmoreDenumirea tunerului ne-ar putea face să credem că firma se ocupă numai de roţi, ceea ce ar justifica aspectul bling-bling al modelului Mercedes CLS din imagini. Jantele de 20" au un design special, garnisit cu cristale Swarowski, fiind încălţate cu pneuri Dunlop Sportmaxx, cu dimensiuni impresionante: 255/30 R 20 în faţă şi 305/25 R 20 în spate. Dar asta nu este totul.

Mercedes CLS White Label by WheelsandmoreCaroseria primeşte un kit aerodinamic relativ discret, ale cărui particularităţi este folosirea carbonului pentru lamelele calandrului, pentru mini-eleron şi pentru ieşirile evacuării. În rest, vopseaua albă se înscrie în curentul "the new black is the white", contrastând puternic cu creaţiile Brabus: de exemplu Brabus B63S, bazat tot pe Mercedes CLS. La interior, luxul este la el acasă datorită tapiţeriei din piele Alcantara sau inserţiilor din carbon, totul într-o tentă caramel, foarte bine asortată cu exteriorul caroseriei.

Mercedes CLS White Label by WheelsandmoreÎnsă acest Mercedes CLS nu este doar o maşină de fiţe, deoarece modificările importante se referă la partea mecanică. Motorul de bază este V8-ul cu compresor, de 476 CP, care echipa versiunea CLS 55 AMG, însă tunerul a modificat arborele cu came, filtrul de aer, catalizatorul şi cartografia unităţii centrale. Astfel, puterea a ajuns la nu mai puţin de 600 CP, iar cuplul a crescut cu 65 Nm (de la 700) – cifre mai bune decât corespondentul Brabus. În plus, amatorii de glisaje ca la carte au la dispoziţie şi un diferenţial cu alunecare limitată, iar sistemul de frânare beneficiază de etriere cu 8 pistonaşe.

Nu e de mirare că tunerul se laudă cu o viteză maximă de 319 km/h, ceea ce îl îndreptăţeşte să ceară o sumă cifrată la nu mai puţin de 175.000 euro. Rămâne la latitudinea voastră să decideţi dacă îşi merită banii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide