VIDEO: Cum funcţionează cea mai nouă generaţie de airbag-uri pentru motociclişti

Toată lumea ştie că e mult mai periculos să mergi cu motocicleta decât cu maşina, iar cel mai important argument e că nu ai o cabină din metal care să atenueze forţele unui impact. Ei bine, chiar şi aşa, există oameni deştepţi în lumea asta care lucrează la siguranţa motocicliştilor. Un exemplu concret e cea mai nouă generaţie a airbag-urilor care se poartă la propriu de motociclişti.

VIDEO: Cum funcţionează cea mai nouă generaţie de airbag-uri pentru motociclişti VIDEO: Cum funcţionează cea mai nouă generaţie de airbag-uri pentru motociclişti

Motocicliştii sunt suficient de norocoşi că pot să se simtă liberi la drum întins, dar în acelaşi timp sunt suficient de ghinionişti că nu au o structură de protecţie în jurul lor, aşa cum se întâmplă în cazul şoferilor de maşini. Altfel spus, un motociclist o să se rănească mult mai rău decât un şofer fiindcă el însuşi e propria lui structură de protecţie, aşa că ar face bine să aibă grijă şi să ajungă acasă într-o singură bucată.

Partea bună în toată această poveste e că există oameni care se gândesc cum să îmbunătăţească siguranţa celor pe două roţi, iar rezultatele se văd deja. Mai exact, compania Alpinestars a prezentat o nouă generaţie a airbag-ului purtat pe corp, care se declanşează automat când detectează un accident, sporind, astfel, şansele de supravieţuire. 

Potrivit firmei, senzorii încorporaţi au nevoie de 30-60 de milisecunde pentru a detecta un accident şi de aproximativ 25 de milisecunde pentru a umfla la capacitate maximă pernele de aer.

Poţi să vezi şi tu cum funcţionează, în videoclipul de mai jos:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.