A opta generaţie VW Passat a devenit aproape premium! LIVE PARIS 2014

Al optulea Volkswagen Passat din istorie a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Paris 2014 şi, sincer să fiu, cred că următoarea generaţie va fi deja premium, având în vedere cât de bine arată acum Passatul. Detalii mai jos.

A opta generaţie VW Passat a devenit aproape premium! LIVE PARIS 2014 A opta generaţie VW Passat a devenit aproape premium! LIVE PARIS 2014

Noul Volkswagen Passat, al optulea după numărătoarea oficială a nemţilor din Wolfsburg, şi-a făcut apariţia la Salonul Auto Paris 2014, unde a fost prezentat atât sub formă de berlină, cât şi în variantele break şi GTE (plug-in hybrid). Iar eu am fost să le văd şi să le ating.

La prima vedere, noul Passat pare destul de futurist la exterior (cel puţin în partea frontală), în vreme ce posteriorul e doar o evoluţie a precedentei generaţii în materie de design. Dar bunătăţile adevărate se află, de fapt, la interior.

În habitaclu, Passat B8 are materiale foarte bune, aproape premium chiar. Bine, e adevărat că şi Passat B7 arăta bine înăuntru, dar interiorul noii generaţii a berlinei de clasă medie Volkswagen poate fi comparat cu interioarele Audi de acum 3-4 ani. Pe scurt, aproape oriunde îţi îndrepţi privirea o să dai peste plastice cu o textură plăcută şi moi la atingere.

Ceasul de pe consola centrală nu a dispărut nicăieri, deşi nu prea îi înţeleg rostul nici acum, având în vedere că există deja două ceasuri electronice (pe consola centrală şi pe ecranul dintre cadranele de bord). Sistemul multimedia e similar cu cel din Golf 7, dar se mişcă mai bine şi are o grafică mai plăcută.

Scaunele sunt confortabile, iar bancheta din spate oferă spaţiu îndestulător pentru trei adulţi, atât la cap, cât şi la picioare (la varianta break). La berlină, spaţiul pentru cap pe bancheta din spate nu e excelent, dar locul pentru picioare rămâne foarte bun. Totodată, portbagajul break-ului e atât de mare încât ai senzaţia că te poţi pierde în el.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.