Acţiune în forţă a Poliţiei faţă de pietonii care traversează prin loc nepermis. VIDEO

Nu doar şoferii de la noi sunt extrem de nedisciplinaţi, ci şi motocicliştii, bicicliştii şi pietonii. Adică toţi cei care folosesc spaţiul carosabil pentru a se deplasa aşa cum le vine lor. Iar când Poliţia se apucă în sfârşit să dea amenzi, apare şi scandalul.

Acţiune în forţă a Poliţiei faţă de pietonii care traversează prin loc nepermis. VIDEO Acţiune în forţă a Poliţiei faţă de pietonii care traversează prin loc nepermis. VIDEO

Acţiunea Poliţiei de amendare a pietonilor care traversează prin loc nepermis lângă una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Bucureşti s-a încheiat cu un mare scandal acum două zile, când o femeie care traversase ilegal a fost reţinută de poliţişti pentru că a refuzat să se legitimeze pentru a primi amendă.

Refuzul acesteia de a se legitima i-a obligat (prin lege) pe poliţişti să o invite la secţie, lucru refuzat din nou de femeie. Reacţia poliţiştilor la refuzul femeii de a veni cu ei la secţie a fost filmată de un trecător. Noi nu vom comenta intervenţia poliţiei strict în acest caz, ci vom spune doar că ne aşteptăm la tot mai multe intervenţii în trafic împotriva pietonilor care traversează aiurea, împotriva bicicliştilor care trec pe roşu, împotriva motocicliştilor care se strecoară printre maşini cu mult peste viteza legală, dar şi a şoferilor care violează legea rutieră în fel şi chip, într-un asemenea hal încât Bucureştiul a ajuns o junglă din care scapă cine poate. Şi, în general, a tuturor celor care consideră că legea li se aplică întotdeauna altora, iar nu lor înşişi.

Şi, da, am vrea ca şi cetăţenii să înţeleagă că, atunci când Poliţia îţi cere să te legitimezi sau să o urmezi, e corect să faci acest lucru, nu isterie şi scandal. Pentru că, până la urmă, cel care va pierde vei fi tot tu. Cât despre Poliţia Română, am spune că seceră ce a semănat: anii de nefăcut nimic şi de acţionat arbitrar i-au distrus complet autoritatea, aşa că în rarele cazuri în care se apucă să-şi facă treaba conform legii, reacţia trecătorilor este vehementă.

Sursa video: Bogdan Petrescu

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.