Android Auto - sistemul de operare Android ajunge în maşină. VIDEO

Google ştie deja aproape tot ce facem în fiecare zi, mai ales dacă avem în buzunar un telefon mobil cu sistemul de operare Android. Aşa că era doar o chestiune de timp până când gigantul IT american urma să lanseze o soluţie proprie care să înlocuiască sistemele infotainment prezente acum în maşinile de serie. Faceţi cunoştinţă, aşadar, cu Android Auto.

Android Auto - sistemul de operare Android ajunge în maşină. VIDEO Android Auto - sistemul de operare Android ajunge în maşină. VIDEO

Android Auto este cel mai nou serviciu gândit de gigantul american Google şi are ca scop creşterea siguranţei în timpul mersului cu maşina prin minimizarea interacţiunii şoferului cu telefonul mobil.

Cu alte cuvinte, este un fel de Apple CarPlay, doar că se va adresa (evident) celor care au în buzunar un smartphone cu sistemul de operare Android.

Mai exact, Google a semnat mai multe parteneriate cu producători auto mondiali (printre care Renault, Audi, Alfa Romeo, Ford, Fiat, Opel, Kia, Seat şi alţii), care îşi vor adapta sistemele multimedia de pe consolele centrale ale modelelor proprii, astfel încât orice deţinător de telefon cu Android să-şi poată conecta smartphone-ul sau tableta la maşină.

Ecranul principal îţi arată direcţiile de la aplicaţia Maps şi notificările din telefon

După conectare, care iniţial se va face prin cablu USB, pe ecranul maşinii va apărea o versiune simplificată de Android, care va pune accentul pe siguranţa la volan. Altfel spus, vei putea accesa aplicaţii ca Maps (pentru navigaţie prin GPS), Google Music, Pandora şi TuneIn Radio (pentru muzică), dar nu va trebuie să te uiţi la ecranul telefonului mobil. În schimb, vei interacţiona cu sistemul prin intermediul comenzilor vocale.

Mai mult, fiindcă toată acţiunea se petrece, de fapt, în telefonul propriu, poţi să iei notiţe şi să setezi alarme în timp ce eşti la volan (tot prin comenzi vocale), iar toate acestea vor rămâne în telefon. Aceeaşi poveste este valabilă şi pentru aplicaţii.

Pentru început, vor fi disponibile foarte puţine aplicaţii, însă pe parcurs numărul lor va creşte cu siguranţă. Cu toate acestea, programele pentru vizionarea de filme, ca YouTube, de exemplu, nu vor putea fi folosite niciodată în timp ce maşina se mişcă, ci doar în timpul staţionării.

VIDEO:

Tu ce crezi: este binevenită o astfel de soluţie?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.