ASIMO prezent la competiţia Honda GreenChallenge 2010

Campania GreenChallenge lansata de Honda Trading Romania cu scopul de a susţine spiritul ecologic printre şoferi şi-a desemnat cei 18 finalişti. În cadrul ediţiei 2010, startul finalei din 15 mai va fi asistat de ASIMO, cel mai avansat robot umanoid construit de Honda.

ASIMOCompetiţia GreenChallenge s-a bucurat de un real succes fiind înscrişi 8791 de concurenţi. După o departajare făcută online, semifinaliştii au concurat local în condiţii de trafic real, la dealerul Honda din oraşul lor, pentru cel mai bun rezultat.

În urma clasamentului alcături din cele mai bune consumuri, 18 finalişti se vor înfrunta mâine pe traseul Bucureşti-Craiova-Bucureşti.

Robotul ASIMO, cel mai performant robot ce poate interacţiona natural cu omul a fost prezent la conferinţa de presă premergătoarei finalei. ASIMO a susţinut o demonstraţie love, a interpretat gesturi şi a efectuat mişcări umane ba chiar a reuşit să urce şi să coboare trepte unei scări. Cu o înălţime de doar 1,3 metri, ASIMO imită perfect mişcările unui om şi poate alerga cu viteza de 6 km/h. ASIMO poate evita obstacole şi îşi poate crea o altă rută către destinaţia prestabilită.

ASIMO va rămâne alături de competitorii GreenChallenge pe tot parcusul acestui weekend şi va susţine o serie de spectacole dedicate iubitorilor mărcii Honda. Un număr limitat de invitaţii poate fi încă rezervat pe www.greenchallenge.ro/rezervari. Accesul este gratuit , în baza acestor învitaţii.

ASIMO"Roboţii umanoizi au ieşt demult din romanele SF, iar dovada reală este chiar ASIMO. Este pregătit să interacţioneze cu întreaga comunitate eco din România, prin demonstraţii live şi participarea la competiţie. Ne bucurăm de prezenţa lui ASIMO în România, dar şi că este alături de noi la evenimentele GreenChallenge", a spus Mihai Sandu, proiect manager GreenChallenge 2010.

Povestea lui ASIMO a pornit odată cu viziunea pe care au avut-o specialiştii de la Honda Research Institute Japan, de a crea cel mai performant robot ce poate interacţiona cu fiinţa umană. ASIMO reprezintă încununarea zecilor de ani de muncă de cercetare în tehnologia Brain Machine Interface (BMI), fiind, alături de noua propulsie pe bază de celule de combustie cu hidrogen, vârful de lance al tehnologiei Honda.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.