Aston Martin Cygnet a ieşit din producţie

Aston Martin Cygnet, modelul de oraş bazat pe citadina Toyota iQ, a ieşit din producţie. Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei din Gaydon, Aston Martin nu are planuri să revină în segmentul maşinilor de oraş.

Aston Martin Cygnet a ieşit din producţie Aston Martin Cygnet a ieşit din producţie

Aston Martin Cygnet, citadina bazată pe modelul japonez Toyota iQ, a ieşit din producţie după mai puţin de doi ani de viaţă, potrivit britanicilor de la Autocar. Maşina, despre care se crede că a fost pusă în producţie doar pentru ca media emisiilor de dioxid de carbon a întregii game să scadă, s-a aflat la vânzare pe piaţa din Marea Britanie cu preţul de pornire de 30.995 de lire sterline (aproximativ 37.100 de euro la cursul de schimb actual).

Un purtător de cuvânt al mărcii Aston Martin a declarat că firma de maşini sport nu are planuri să revină în segmentul maşinilor de oraş. În schimb, Aston îşi va canaliza eforturile către gama de modele sport.

Aston Martin Cygnet a fost vândut cu un motor pe benzină de 1,3 litri ce produce 98 CP, care permite o acceleraţie de la zero până la 100 km/h în 11,8 secunde. În comparaţie, varianta de bază a celui mai mic Aston Martin adevărat – V8 Vantage – pune pe masă un V8 de 4,7 litri care dezvoltă 426 CP şi împinge coupe-ul de la zero până la 100 km/h în 4,9 secunde.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.