Aston Martin Cygnet a ieşit din producţie

Autor: Iulian Dnistran 01 oct. 2013 Știri auto

Aston Martin Cygnet, citadina bazată pe modelul japonez Toyota iQ, a ieşit din producţie după mai puţin de doi ani de viaţă, potrivit britanicilor de la Autocar. Maşina, despre care se crede că a fost pusă în producţie doar pentru ca media emisiilor de dioxid de carbon a întregii game să scadă, s-a aflat la vânzare pe piaţa din Marea Britanie cu preţul de pornire de 30.995 de lire sterline (aproximativ 37.100 de euro la cursul de schimb actual).

Un purtător de cuvânt al mărcii Aston Martin a declarat că firma de maşini sport nu are planuri să revină în segmentul maşinilor de oraş. În schimb, Aston îşi va canaliza eforturile către gama de modele sport.

Aston Martin Cygnet a fost vândut cu un motor pe benzină de 1,3 litri ce produce 98 CP, care permite o acceleraţie de la zero până la 100 km/h în 11,8 secunde. În comparaţie, varianta de bază a celui mai mic Aston Martin adevărat – V8 Vantage – pune pe masă un V8 de 4,7 litri care dezvoltă 426 CP şi împinge coupe-ul de la zero până la 100 km/h în 4,9 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide