Audi, Airbus şi Italdesign testează taxiul zburător - GALERIE FOTO

„Taxiurile zburătoare sunt pe drum. Noi, cei de la Audi, suntem convinşi de asta ", spune dr. Bernd Martens, membru al consiliului Audi.

Audi, Airbus şi Italdesign testează taxiul zburător - GALERIE FOTO Audi, Airbus şi Italdesign testează taxiul zburător - GALERIE FOTO

La Drone Week în Amsterdam, Audi, Airbus şi Italdesign prezintă în premieră un prototip al unui vehicul aerian şi terestru, numit "Pop.Up Next". Prototipul inovator al unui taxi zburător îmbină conceptul unui automobil autonom electric, cu conceptul unei drone pentru pasageri. În cadrul primului test public, modulul aerian a plasat o capsulă pentru pasageri pe modulul terestru, operaţiunea fiind executată cu mare precizie. Capsula s-a deplasat apoi autonom în cadrul zonei de teste. Încă este o machetă la scară 1:4, dar deja în deceniul viitor, clienţii Audi ar putea face uz de un taxi zburător confortabil şi eficient pentru oraşele mari, folosindu-l în aer şi/sau pe sol. Fără să fie nevoiţi să schimbe vehiculele, pasagerii vor putea savura timpul lor liber, se vor putea relaxa sau vor putea munci.

"Taxiurile zburătoare se apropie! La Audi, noi suntem convinşi de acest fapt," a declarat Dr. Bernd Martens, Membru al Consiliului de Administraţie Audi, responsabil pentru Achiziţii şi IT şi totodată preşedinte al subsidiarei Audi, Italdesign. "Tot mai mulţi oameni se mută în mediul urban. Şi tot mai mulţi oameni vor beneficia de mobilitate, datorită automatizării. În viitor, cetăţenii senior, copiii şi cei care nu au permis de conducere vor putea beneficia de aceste taxiuri robotizate. Dacă vom reuşi să alocăm în manieră inteligentă spaţiul terestru şi cel aerian, locuitorii din mediul urban, dar şi oraşele în sine vor putea beneficia de acest sistem."

Pentru a vedea ce formă ar putea lua un astfel de serviciu on-demand, Audi, în colaborare cu Voom, subsidiara Airbus efectuează teste în America de Sud. Clienţii fac rezervări pentru rute cu elicopterul din Mexico City sau Sao Paulo, iar un automobil Audi îi aşteaptă la locul de aterizare. "Astfel de servicii ne ajută să înţelegem mai bine nevoile clienţilor noştri. Iar în viitor, se estimează că taxiurile aeriene vor fi utilizate de grupe largi de consumatori din mediul urban. Pop.Up Next ne permite să explorăm limitele posibilităţilor tehnice. Pasul următor constă într-un prototip la scară naturală, cu capacitatea de a zbura şi de a se deplasa şi la sol," a explicat Dr. Martens.

Audi susţine şi proiectul Urban Air Mobility pentru taxiuri aeriene, din Ingolstadt. Această iniţiativă pregăteşte operaţiunile de testare pentru un taxi zburător în incintele unităţii Audi şi face parte dintr-o colaborare cu Uniunea Europeană în cadrul proiectului "European Innovation Partnership on Smart Cities and Communities".  Rolul acestui proiect este de a convinge publicul de beneficiile noii tehnologii şi de a da răspunsul la anumite întrebări privind tehnologiile pentru baterii, reglementări, certificări şi infrastructură.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.