Audi recuperează terenul pierdut în domeniul crossoverelor coupe cu noul model Q3 Sportback – VIDEO-GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 24 iul. 2019 Știri auto

Audi a întârziat puţin în domeniul crossoverelor coupe, însă încearcă o revenire prin introducerea modelului Q3 Sportback 2020.

Bazat pe standardul Q3, modelul Sportback, după cum îi spune şi numele, prezintă un aspect mai sportiv, deoarece adoptă o grila de culoare neagră şi prize de aer trapezoidale. Crossover-ul are şi o capotă sculptată şi faruri opţionale Matrix LED.

Stilul sportiv continuă cu linia acoperişului înclinată, o bara de protecţie elegantă, cu difuzor integrat, un spoiler montat pe hayon şi un sistem de evacuare ascuns sub bară din spate.

Cabina păstrează numeroase elemente ale modelului Q3, iar şoferii vor găsi un instrumentar de bord digital de 10.25 inchi, un sistem de infotainment de 10.1 inch, un volan aplatizat în partea de jos, ornamente metalice şi comenzi înclinate spre scaunul şoferului.

În Europa, modelul va fi lansat cu două motoare

Modelul Q3 Sportback 35 TDI S tronic are un motor de 2.0 litri cu patru cilindri ce dezvoltă 148 CP şi cuplu de 340 Nm. Este asociat cu o transmisie cu dublu ambreiaj cu şapte trepte, care transmite puterea roţilor din faţă. Aceasta permite crossoverului să accelereze de la 0 la 100 km/h în 9,3 secunde, iar viteza maximă este de 205 km/h.

De asemenea, clienţii pot opta pentru modelul Q3 Sportback 45 TFSI quattro s-tronic, care are un motor pe benzină cu turbocompresor de 2,0 litri, cu 227 CP şi cuplu de 350 Nm. Ea are şi o transmisie cu şapte trepte cu dublu ambreiaj, dar este asociată cu un sistem quattro cu tracţiune integrală. Datorită puterii şi aderenţei suplimentare, timpul de la 0 la 100 km/h scade la 6,5 ​​secunde, în timp ce viteza maximă creşte la 233 km/h.

La scurt timp după lansare, Audi va oferi o versiune cu transmisie manuală şi tracţiune integrală. Motoarele suplimentare vor urma, inclusiv o unitate pe benzină nivel entry-level dar şi un diesel mai puternic.

Modelul Q3 Sportback va fi lansat în toamna acestui an, iar tarifarea pentru piaţa din Germania începe de la 40,200 de euro pentru modelele 35 TDI S tronic şi 46,200 de euro pentru modelul 45 TFSI quattro S tronic. Pentru a ajuta la promovarea modelului, Audi va oferi două ediţii speciale numite Edition One Dew Silver şi Edition One Mythos Black.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide