Baterie cu autonomie-record, de la Toyota

Japonezii de la Toyota ar putea produce, până în 2020 o baterie care să ofere maşinilor electrice o autonomie de până la 1000 km.

Baterie cu autonomie-record, de la Toyota Baterie cu autonomie-record, de la Toyota

Potrivit informaţiilor publicate într-un ziar japonez, producătorulToyota a dezvoltat, împreună cu Institutul de Tehnologie din Tokyo un prototip al unei baterii destinate maşinilor electrice, care ar putea oferi o autonomie de până la 1000 km.

Bateria ar putea intra în echiparea unor modele precum viitoarea generaţie de Toyota Prius Plug-In Hybrid, de exemplu. Potrivit oficialilor Toyota, dimensiunea compactă la care au ajuns bateriile experimentale de mare capacitate din ziua de azi încurajează dezvoltarea unei noi generaţii de acumulatori.

Astfel, utilizând acelaşi spaţiu folosit în prezent de bateriile unei maşini electrice, dar o capacitate de stocare de câteva ori mai mare, se va putea obţine autonomia de până la 1000 km, o valoare extrem de tentantă faţă de cea de 200 km, dispsnibilă astăzi în cazurile cele mai fericite. Totuşi, noua tehnologie nu va putea fi disponibilă mai devreme de anii 2015-2020.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.