Toyota EV Concept la Geneva 2011

Cel mai mic model din gama Toyota este iQ, iar, la Geneva 2011, japonezii ne arată un preview pentru viitoarea maşină electrică Toyota.

Toyota EV Concept la Geneva 2011 Toyota EV Concept la Geneva 2011

Deşi Toyota are deja reputaţia celui mai cunoscut constructor de maşini hibride, nobless oblige - aşa încât, la Salonul Auto Geneva 2011, japonezii ne arată Toyota iQ EV, un semi-concept pentru o viitoare maşină electrică de oraş, bazată pe cunoscuta citadină iQ.

Toyota iQ EV urmează să intre, începând cu acest an, într-o serie de teste intensive, după modelul aplicat de germani pentru Mini E. Toyota iQ EV este echipată cu un motor electric de 47 kW (64 CP), alimentat de la un pachet de baterii Li-ion de 270V şi 11 kWh, plasat sub scaune.

Autonomia maximă a lui Toyota iQ EV se cifrează la circa 100 km, dar specialistul Tesla (care se ocupă de partea de propulsie electrică) crede că, în momentul în care maşina va fi produsă în serie, această valoare va fi mai mare. Un avantaj îl reprezintă timpul scăzut pentru încărcarea completă a bateriilor: doar 4 ore. Iar modul rapid, prin care bateriile sunt încărcate la 80% din capacitate, durează doar 15 minute.

Toyota iQ EV are performanţe oneste pentru o maşină electrică de oraş: viteză maximă de 125 km/h şi un demaraj până la 100 km/h în 14 secunde, un timp similar cu al majorităţii maşinilor de oraş cu motoare de circa 1,0 litri.

Deocamdată e clar că punctul forte al Toyota rămâne propulsia hibridă, dar presiunile unor constructori precum Renault sau BMW îi obligă pe japonezi să se adapteze mai repede noului trend al maşinilor electrice, iQ EV fiind a doua maşină electrică după RAV4 EV.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.