BMW Group lansează Asistentul Personal Inteligent

Autor: Marius Vișan 10 sept. 2018 Știri auto

Începând din martire 2019, MBW va introduce Asistentul Personal Inteligent. Acesta va răspunde prompt la mesajul de activare: „Hei, BMW”. Asistentul personal va fi la dispoziţia conducătorului şi va funcţiona şi în afara automobilului, indiferent dacă este acasă, cu ajutorul unui smart speaker (aşa cum este Amazon Echo), sau prin oraş, cu ajutorul unui smartphone. Mai mult, în viitor va fi compatibil şi cu alţi asistenţi vocali digitali, oferind astfel o legătură spre alte ecosisteme ce se dezvoltă rapid.

Conducătorii îi pot permite Asistentului Personal Inteligent să acceseze înregistrările din calendar şi contactele, după care va găsi un loc de parcare la destinaţia călătoriei, să ofere informaţii despre ambuteiajele de pe traseu şi să îi amintească şoferului de acestea în funcţie de context.

Asistentul Personal Inteligent va deveni disponibil cu control vocal în 23 de limbi şi pieţe din martie 2019. În SUA, Germania, Marea Britanie, Italia, Franţa, Spania, Elveţia, Austria, Brazilia, Japonia şi (din mai 2019) China, Asistentul Personal Inteligent BMW va dispune şi de alte funcţii inteligente precum căutarea obiectivelor de interes, starea vremii şi muzică, de exemplu.

Asistentul personal va fi oferit pentru modelele ce dispun de noul sistem de operare BMW 7 şi ca parte a Live Cockpit Professional (6U3). Portofoliul de funcţii poate fi extins cu pachetul Connected Professional. Asistentul personal va fi disponibil deja pentru comandă cu noul BMW Seria 3 din noiembrie 2018 şi va fi inclus pentru primii trei ani.

În cazul noilor modele BMW X5, BMW Z4 şi BMW Seria 8 echipate cu sistemul de operare BMW 7.0, facilitatea Remote Software Upgrade va permite clienţilor să instaleze singuri versiunea completă a Asistentului Personal Inteligent BMW, fără a fi necesară o vizită la dealer, din martie 2019.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide