Boeing a efectuat primul test cu taxiul său zburător - VIDEO

Primul test de zbor al taxiului zburător dezvoltat de Boeing a fost un succes, informează CNBC

Boeing a efectuat primul test cu taxiul său zburător - VIDEO Boeing a efectuat primul test cu taxiul său zburător - VIDEO

Primul test de zbor al taxiului zburător dezvoltat de Boeing a fost un succes, informează CNBC. În clipul video lansat public, aeronava decolează, staţionează în aer, apoi aterizează.

Testul a avut loc în statul Virginia, a fost de scurtă durată şi a implicat o deplasare orizontală.

Taxiul zburător construit de Boeing este propulsat cu ajutorul bateriilor, iar autonomia este de 70 km.

Decolarea şi aterizarea sunt verticale, însă testul nu a presupus şi trecerea de la decolarea verticală la deplasarea orizontală.

 

 

Boeing şi Bell plănuiesc împreună cu Uber un serviciu de taxi aerian denumit Uber Air.

Compania americană se întrece cu producătorii de aeronave din toată lumea, dar şi cu companiile IT şi diverse start-up-uri, toţi încercând să facă zborul de zi cu zi o realitate.

Rivalul etern al americanilor, Airbus, dezvoltă alături de start-up-ul german Volocopter propriul său prototip de taxi zburător.

Chiar dacă dezvoltarea acestor aeronave de mici dimensiuni ar putea avea loc în următorii ani, ar putea dura mult mai mult ca ele să primească din partea autorităţilor aeronautice drept de zbor prin oraşe.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.