Boeing tocmai a patentat motorul cu fuziune nucleară. Şi lasere

Boeing a patentat un tip de motor bazat pe lasere şi fuziune nucleară, care ar putea schimba definitiv modul în care sunt propulsate avioanele. Din păcate, tehnologia nu se aplică şi maşinilor, dar am putea vedea în viitorul nu foarte îndepărtat avioane cu propulsie nucleară...

Boeing tocmai a patentat motorul cu fuziune nucleară. Şi lasere Boeing tocmai a patentat motorul cu fuziune nucleară. Şi lasere

Recent, Boeing a patentat o idee care, pentru cei mai mulţi, ar putea părea nebunească: utilizarea exploziilor termonucleare în motorul unui avion. Unii dintre voi aţi mai auzit până acum de ideea ”bateriei nucleare” pentru maşinile electrice, însă, de data asta, vorbim de un principiu cu totul diferit.

Pe scurt, inginerii Boeing vor să folosească un sistem de lasere care să provoace explozia termonucleară controlată a unui material radioactiv. În urma exploziei, se produce hidrogen, care asigură propulsia datorită ieşirii cu mare presiune din reactor.

Dar se produce şi o mare cantitate de căldură, datorită reacţiei dintre neutroni şi peretele din uraniu al reactorului. Această căldură pune în funcţiune un generator, care produce suficient curent electric pentru a alimenta laserele. Care pornesc din nou ciclul, fără a fi nevoie de altă sursă externă, indiferent dacă vorbim de combustibil sau de baterii. Nu e vorba de un perpetuum mobile, ci de un motor extrem de eficient, care este explicat în detaliu, inclusiv cu diagrame, aici.

Pe scurt, puteţi vedea principiul de funcţionare şi în clipul de mai jos:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.