Când e nevoie de permis de conducere pentru trotinetă

Posesorii de trotinete electrice care depăşesc viteza ...

Când e nevoie de permis de conducere pentru trotinetă Când e nevoie de permis de conducere pentru trotinetă

Posesorii de trotinete electrice care depăşesc viteza de 25 km/h ar putea avea nevoie de permis. Asta e noua dezbatere a celor care vor să le folosească aceste mijloace de transport ca alternativă la maşini. Aceştia susţin că legislaţia rutieră nu ţine pasul cu tehnologia privind bicicletele şi trotinetele.

Unele trotinete ating chiar şi 80 de kilometri pe oră iar posesorii ar avea nevoie de permis de conducere, iar bicicleta ori trotineta trebuie înmatriculată, scrie Digi24.ro. În acest caz posesorul ar avea nevoie de permis de conducere şi chiar de numere de înmatriculare.

Pe de altă parte, cei de la RAR spun că nu se pot omologa, pentru că nu au şezut, iar astfel nu poate fi considerat moped. 

Practic, pentru o trotinetă electrică cu o viteză maximă limitată electronic sau mecanic la 25 km/h, nu ai nevoie de permis de conducere şi nici de asigurare sau orice alt act.

Între timp, trotinetele electrice care pot depăşi prin construcţie sau în urma modificărilor viteza de 25 km/h sunt considerate mopede de legislaţia românească. Asta înseamnă că trotinetele electrice care pot depăşi 25 km/h necesită permis de conducere categoria AM. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.