Când vor începe posesorii de VW, Seat, Skoda şi Audi să fie informaţi despre procesul de rechemare

Cele mai noi informaţii din scandalul Dieselgate

Când vor începe posesorii de VW, Seat, Skoda şi Audi să fie informaţi despre procesul de rechemare Când vor începe posesorii de VW, Seat, Skoda şi Audi să fie informaţi despre procesul de rechemare

Volkswagen va rechema în service în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE) 8,5 milioane de autovehicule echipate cu softul de manipulare a emisiilor, acţiunile de remediere, care nu vor presupune costuri pentru proprietarii maşinilor, urmând să înceapă în ianuarie 2016.

Autoritatea federală pentru transport auto din Germania a aprobat un plan de măsuri transmis săptămâna trecută de Volkswagen. Programul presupune rechemarea în Germania a 2,4 milioane de maşini.

În exteriorul UE, fiecare ţară va clarifica în parte care clase de emisii ale motorului EA 189 sunt afectate.

"Lucrul la soluţiile tehnice prezentate în planul de măsuri se derulează în prezent la viteză maximă. Acţiunile de remediere la vehicule vor începe în ianuarie 2016 fără să presupună costuri pentru clienţi. Soluţiile tehnice pot implica măsuri software cât şi hardware", se arată într-un comunicat al Volkswagen.

Toate măsurile vor fi prezentate iniţial autorităţilor responsabile, notează compania. Ulterior, Volkswagen va informa posesorii maşinilor, în următoarele săptămâni şi luni.

Actuala generaţie succesoare de motoare diesel EA 288, în utilizare din 2012, nu este afectată.

În septembrie a izbucnit scandalul echipării maşinilor diesel Volkswagen cu dispozitive de manipulare a emisiilor, grupul anunţând că 11 milioane de maşini au fost dotate cu astfel de softuri şi urmează să fie rechemate în service, pentru remedierea situaţiei.

În România, Registrul Auto Român a anunţat joi că a primit de la reprezentanţa Volkswagen în România, până în prezent, liste cu peste 50.000 de vehicule aparţinând mărcilor Audi, Seat, Skoda şi Volkswagen destinate comercializării pe plan local echipate cu dispozitive de manipulare a emisiilor, din cele peste 100.000 inventariate de autorităţi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.