Care este cea mai sigură DACIA din toate timpurile - VIDEO

Testele EURO NCAP ...

Cel mai recent model Dacia care a trecut pe la testele Euro NCAP a fost Duster, asta se petrecea în luna decembrie a lui 2017. 

Modelul românesc primea 3 stele din 5, dovedind un nivel de securitate suficient. Euro NCAP, organismul european care se ocupă de testarea siguranţei maşinilor. Dacia Duster se comportă bine la capitolul protecţia pasagerilor, obţinând un calificativ general de 71%.

Conform măsurătorilor manechinelor, pot apărea probleme minore în zona pieptului, iar, pe partea şoferului, unele componente ale bordului pot duce la lovirea picioarelor.

În ce priveşte protecţia copiilor, calificativul general se ridică la 66%, Duster primind punctajul bun pentru copii de 18 luni în scaune dedicate, precum şi un punctaj foarte bun pentru copiii de 3 ani, plasaţi pe bancheta spate.

La capitolul protecţia pietonilor: calificativul general este de 56%. Spoilerele şi capota motorului sunt tari şi reprezintă un pericol pentru picioarele şi capetele pietonilor, în cazul unui impact.

Specialiştii au mai depunctat Duster şi pentru nivelul sistemelor de siguranţă, domeniu în care calificativul este de 37%. 

Modelul testat era versiunea Dacia Duster 1.5 diesel, prin urmare, putem spune că la "examenul" Euro NCAP Dacia Duster se prezintă bine la capitolul protecţia pasagerilor şi comportament în cazul coliziunilor cu alte vehicule sau obstacole, principalele minusuri ţinând de protecţia pietonilor şi la sistemele de siguranţă. 

Sandero, singura Dacia care a luat 4 stele

Rezultatul primit în 2013 era unul foarte bun, având în vedere faptul că multe modele cu preţuri de 3-4 ori mai mari au rezultate asemănătoare. Tot atunci Loganul a obţinut trei stele la testul de siguranţă, principalele probleme fiind legate de desprinderea pedalierului în caz de impact şi de centurile de siguranţă. Potrivit experţilor auto, problemele au fost rezolvate la noul Logan (Logan facelift) care, dacă ar fi testat, ar obţine patru stele.

VIDEO

Rezultatele Dacia la EURO NCAP în decursul timpului:

  • Logan - 3 stele
  • Logan MCV - 3 stele
  • Sandero - 4 stele
  • Duster - 3 stele
  • Dokker - 3 stele
  • Lodgy - 3 stele

Cele mai importante teste sunt:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.