Cât costă să-ţi repari maşina pe propriul RCA

Autor: Anelis Baciu 04 ian. 2019 Știri auto
Cât costă să-ţi repari maşina pe propriul RCA

Aproximativ 235.000 de români au cumpărat clauza de decontare directă pe RCA în intervalul ianuarie-septembrie al anului trecut, plătind în medie 77 de lei pe an pentru acest serviciu, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Decontarea directă este permisă din iulie 2017, fiind prevăzută în noua lege RCA. Achiziţia unei poliţe cu decontare directă le permite şoferilor păgubiţi să solicite plata despăgubirii propriului asigurător RCA şi nu asigurătorului şoferului care a provocat dauna. Asigurătorul care a plătit dauna îşi recuperează apoi prejudiciul de la asigurătorul RCA al şoferului vinovat.

În baza acestor clauze companiile de asigurări au plătit despăgubiri de circa 8,2 mil. lei pentru circa 1.500 de dosare de daune, ceea ce înseamnă că dauna medie s-a situat la circa 5.481 de lei. Pe lângă daunele deja plătite, asigurătorii au mai pus deoparte 4,4 milioane de lei în contul unui număr de 756 de dosare de daună avizate.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide