Cea mai puternică Toyota Hilux din lume are motor V8. Şi costă cât un BMW X6

Toyota ştie cum să facă o ediţie aniversară. În cele ce urmează... un pickup Hilux cu V8 de 5,0 litri.

Cea mai puternică Toyota Hilux din lume are motor V8. Şi costă cât un BMW X6 Cea mai puternică Toyota Hilux din lume are motor V8. Şi costă cât un BMW X6

Pentru că utilitara Hilux cu numărul rotund şi, în egală măsură, impresionant 1.000.000 a fost vândută în Africa de Sud, filiala regională Toyota s-a gândit să celebreze numărul cu un unicat bine pus la punct. 

Toyota Hilux nu trebuie pus la punct, ştim: pickupul japonez pare că nu îmbătrâneşte niciodată pentru că niciodată nu a pozat în tânăr, şi nu pare uşor de zdruncinat pentru că a fost făcută să reziste. Să facă treabă şi să reziste. 

Iar acum, în contextul aniversar, un exemplar de Hilux a primit un upgrade: un V8 de 5,0 litri preluat de la un Lexus IS F şi urcat până la 455 de cai-putere, livraţi la 6.000 rpm. De la versiunea pentru Dakar, acest Hilux deosebit a primit elemente de admisie, un ECU de la Pectel Cosworth şi evacuare tubulară integral. Listei i se mai adaugă un ambreiaj dublu-disc de la AP.

Preţul final al acestui pickup Hilux unicat? 72.150 de dolari americani. În timp ce tu ne spui ce anume ţi-ai lua de banii ăştia, noi te anunţăm că deja s-au înregistrat câteva cereri de „copiere” a reţetei în Africa de Sud. 

via iol.co.za

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.