Cerberus preia divizia Chrysler

Fondul Cerberus Capital Management a finalizat la sfârşitul săptămânii trecute preluarea Chrysler şi l-a numit la conducerea celui de-al treilea constructor auto american pe fostul director al Home Depot, R. Nardelli transmite Reuters.

Cerberus preia divizia Chrysler Cerberus preia divizia Chrysler

Constructorul auto DaimlerChrysler a finalizat transferul unei participaţii de 80% din acţiunile Chrysler către o subsidiară a fondului de investiţii Cerberus Capital Management.

Fondul de investiţii va contribui cu două miliarde de dolari la finanţarea tranzacţiei, iar grupul auto va asigura fonduri de 1,5 miliarde de dolari, prin intermediul unui credit.

Cerberus Capital Management l-a numit la conducerea celui de-al treilea constructor auto american pe fostul director al retailerului Home Depot, Robert Nardelli.

Nardelli, în vârstă de 59 de ani, va deţine funcţiile de director general şi preşedinte al consiliului director al producătorului de automobile. Noul preşedinte al Chrysler a acceptat un salariu de un dolar pe an, urmând ca restul compensaţiilor să depindă de succesul relansării companiei, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.