Chinezii de la BYD au planuri de expansiune

Maşinile chinezeşti BYD urmează să fie construite în Rusia, împreună cu noul partener Tagaz, care a mai colaborat şi cu Cherry. În plus, cei de la BYD şi-au anunţat intenţia de a-şi construi un cartier general european, nici mai mult, nici mai puţin decât în Germania!

Chinezii de la BYD au planuri de expansiune Chinezii de la BYD au planuri de expansiune

Dacă vă amintiţi cumva de o legătură între termenul "plagiat" şi BYD, numele unui constructor de maşini chinezeşti, nu greşiţi, cel mai bun exemplu fiind modelul BYD F8, copie fidelă a lui Mercedes CLK. Totuşi, scandalurile legate de plagiat nu îi împiedică pe cei de la BYD să îţi vadă mai departe de expansiunea în afara Chinei.

Momentan, BYD a încheiat un parteneriat cu uzina rusă Tagaz, anul acest urmând a fi asamblate, în colecţie CKD, nu mai puţin de 10.000 de modele BYD F3 (care seamănă izbitor de mult cu precedenta generaţie Toyota Corolla, iar în America a fost deja prezentată versiunea hibridă).

Pentru ruşi, noul parteneriat cu BYD este o gură de oxigen, după încheierea parteneriatului cu Hyundai şi ruperea relaţiilor cu alţi chinezi, Cherry. Iar pentru BYD înseamnă un bun punct de plecare pentru invazia pieţei ruseşti, iar de acolo, cine ştie...

BYD nu se rezumă doar la piaţa rusească, având în plan realizarea unui centru european chiar în Germania - probabil calea le-a fost netezită de recentul parteneriat cu Daimler. Deocamdată, este exclus orice plan de producţie sau asablare a maşinilor BYD în Europa, însă chinezii vor să pună la punct cât mai repede o reţea de dealeri pentru modelele care urmează să fie importate pe Bătrânul Continent.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.