CNAIR pune în funcţiune şase puncte noi pentru controlul rovinietei

De astăzi, 26 septembrie, funcţionează şase noi puncte fixe de control al valabilităţii rovinietei. Punctele de control sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Zimnicea, Turnu Măgurele, Foeni, Moraviţa, Jimbolia şi Vama Veche.

CNAIR pune în funcţiune şase puncte noi pentru controlul rovinietei CNAIR pune în funcţiune şase puncte noi pentru controlul rovinietei

Potrivit CNAIR, începând de joi vor fi puse în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România 6 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul căroră vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta), în vederea sancţionării cu amenda contravenţională.

Punctele de control ce urmează a fi puse în funcţiune sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Zimnicea, Turnu Măgurele, Foeni, Moraviţa, Jimbolia şi Vama Veche. Astfel, de joi vor fi 92 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi.

Cele noi şase puncte de control se adaugă altor patru care au fost amplasate anterior tot în punctele de frontieră, la Calafat, Nădlac, Turnu şi Săcuieni. În afara acestor 10 camere din punctele de control de la frontieră, pe şoselele din ţară mai sunt amplasate alte 82 de camere fixe.

Amenda aplicată pentru lipsa rovinietei variază între 250 şi 4.500 de lei, în funcţie de tipul autovehiculului şi gravitatea infracţiunii.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.