Concept PX-MiEV II, preview al viitorului Mitsubishi Outlander?

Mitsubishi va expune la Salonul Auto Tokyo 2011 un concept plug-in-hybrid, sub forma unui SUV care er putea prefigura viitoarea generaţie Outlander.

Concept PX-MiEV II, preview al viitorului Mitsubishi Outlander? Concept PX-MiEV II, preview al viitorului Mitsubishi Outlander?

Expus pentru prima dată la Salonul Auto Tokyo 2009, conceptul Mitsubishi PX-MiEV promitea să fie primul plug-in hybrid din lumea SUV-urilor. După doi ani, japonezii vor prezenta, tot pe teren propriu, a doua fază de dezvoltare a prototipului, denumită - cum altfel- PX-MiEV II - şi îmbunătăţită la nivelul unor detalii ce ar putea anunţa un model de serie, în viitorul apropiat.

Salonul auto nipon care se va desfăşura între 30 noiembrie şi 11 decembrie va fi locul în care conceptul SUV plug-in-hybrid îşi va face apariţia, fiind echipat cu un propulsor MIVEC de 2,0 litri şi 94 CP, cuplat la o pereche de motoare electrice, de câte 80 CP fiecare.

Bateriile se pot încărca atât prin stocarea energiei de frânare, cât şi prin cuplarea la o priză normală. Tracţiunea integrală este asigurată de motoarele electrice, iar funcţionarea acestuia este moderată prin programul Super-All Wheel Control, preluat de pe Mitsubishi Lancer Evolution.

După spusele japonezilor de la Mitsubishi, conceptul este capabil să parcurgă o distanţă de 50 km, folosind doar energia oferită de baterie, iar autonomia obţinută în modul mixt se va cifra la 800 km. Indiferent de forma în care va ajunge în producţia de serie, cu siguranţă, PX-MiEV II va fi o sursă de inspiraţie pentru un posibil Outlander hibrid.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.