Concursul de Eleganţă Sinaia 2019. O prezenţă notabilă va fi maşina care i-a aparţinut Regelui Mihai I

Concursul de Eleganţă Sinaia 2019 se anunţă una din cele mai spectaculoase ediţii de până acum

Concursul de Eleganţă Sinaia 2019. O prezenţă notabilă va fi maşina care i-a aparţinut Regelui Mihai I Concursul de Eleganţă Sinaia 2019. O prezenţă notabilă va fi maşina care i-a aparţinut Regelui Mihai I

Concursul de Eleganţă Sinaia 2019 va avea loc pe 29 iunie, şi se anunţă a fi una din cele mai spectaculoase ediţii de până acum.

Anul 2019 marchează întoarcerea automobilelor de competiţie în eveniment, dar şi debutul unei categorii noi, dedicată unora dintre cele mai mici automobile din istorie - "Legende de mic litraj".

Evenimentul anunţă 36 de participanţi din patru ţări. De remarcat, încercarea temerară a lui Yurgen Degtyarev, din Rusia, care a planificat un traseu de aproximativ 5000 km cu modelul său Peugeot 203 din 1958, pentru a fi prezent la eveniment.

Va fi expusă şi o maşină care a aparţinut MS Regele Mihai I

O altă prezenţă notabilă este un model care a aparţinut Preşedintelui de Onoare al Retromobil Club România, MS Regele Mihai I: un roadster sportiv Aero 30, produs în 1936, care astfel îşi face întoarcerea pe Domeniul Regal de la Peleş.

BMW Group este prezent cu trei zone expoziţionale dedicate mărcilor grupului. MINI aniversează 60 de ani prezentând două modele clasice din colecţia lui Marian Comşa. BMW alătură noua gamă de lux (BMW Seria 7 şi BMW Seria 8) cu un model interbelic încărcat de legende: un BMW 327 Cabriolet achiziţionat de nou în 1938 de la reprezentanţa oficială BMW din Bucureşti, cu o poveste care reflectă istoria zbuciumată a României. 

Alături de BMW Group România, partener tradiţional al evenimentului, Citroën deschide seria de mărci invitate cu aniversarea centenarului companiei. O expoziţie de modele clasice Citroën va fi prezentată în parcarea aflată deasupra Complexului Economat. 

Programul evenimentului

10.00-16.00. Expoziţia automobilelor participante la Castelul Peleş, Economat şi Pelişor.

10.00 şi 14.00. Start tururi ghidate ale evenimentului cu plecare de la Carol Gastro Bierhaus.

10.00-12.00 şi 14.00-16.00. Expoziţie "Citroën 100 de ani", în zona dedicată Citroën, parcarea de deasupra Economat.

12.00-13.30. Parada de prezentare pe Platoul Castelului Peleş.

17.00-18.00. Automobilele de epocă fac turul oraşului Sinaia.

18.00-19.30. Festivitatea de premiere la Casino Sinaia.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.