Consumul de biocombustibili va creşte

Autor: Mediafax 11 iun. 2007 Știri auto
Consumul de biocombustibili va creşte

Astfel, Claude Mandil, preşedintele AIE, a explicat că, urmărind chiar şi cel mai pesimist scenariu pentru Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), nevoia majorării producţiei cartelului va fi "critică". "OPEC nu trebuie să aibă nicio temere. Chiar şi în cazul celor mai optimiste scenarii (pentru mediu – n.r.), contribuţia biocombustibililor va fi foarte mică", a declarat Mandil.

Grupul producătorilor de petrol este tot mai îngrijorat de eforturile SUA şi ale Uniunii Europene orientate către reducerea importurilor de petrol, în special după ce preşedintele american George W. Bush a spus, în luna ianuarie, că vrea să "reducă semnificativ dependenţa Statelor Unite de ţiţeiul din străinătate". Cu toate acestea, chiar şi cel mai defavorabil scenariu pentru OPEC, care include desfăşurarea unor proiecte de diminuare a consumului de petrol în statele consumatoare, va fi corelat cu avansul cererii mondiale de petrol cu aproape zece milioane de barili pe zi până în anul 2015, la 94,8 milioane de barili pe zi, preconizează AIE.

Astfel, cererea de ţiţei OPEC se va plasa la 38,8 milioane de barili pe zi în 2015, comparativ cu 31 de milioane de barili pe zi în prezent, în timp ce biocombustibilii vor acoperi echivalentul unei cantităţi de trei milioane de barili pe zi. În cazul în care statele consumatoare de petrol nu vor implementa noi politici de promovare a producţiei de biocombustibili şi a eficienţei energetice, cererea pentru petrol OPEC se va plasa la 42 de milioane de barili pe zi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide