Cu cât a crescut numărul înmatriculărilărilor de autoturisme noi în 2017

Cu cât a crescut numărul înmatriculărilărilor de autoturisme noi în 2017

Autor: Visan Marian acum 3 ani Știri

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 32,2% în trimestrul al treilea din 2017 faţă de acelaşi trimestru din 2016, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În perioada iulie-septembrie, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 3,0% comparativ cu perioada similară de anul anterior.

În trimestrul al treilea din 2017 faţă de trimestrul corespunzător din anul 2016, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣteri la toate categoriile, cea mai semnificativă fiind la categoria autoturisme cu 32,7%.

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate creṣteri la autocamioane ṣi la remorci ṣi semiremorci cu 5,5% respectiv, cu 2,2% ṣi scădere la categoria autotractoare cu 7,0%.

Faţă de trimestrul al doilea din 2017, în trimestrul al treilea din 2017 înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 7,1%, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 7,5%.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere se referă la vehiculele rutiere înmatriculate pentru prima dată în România. Acestea cuprind vehiculele noi, inclusiv cele achiziṭionate în leasing, precum ṣi vehiculele la mâna a doua din import.Comentarii
Inchide