Cum să fii... hacker de radare!

Şi la ei şoferii au mari bătăi de cap cu radarele. Dar există şi "întreprinzători", cu idei care mai de care mai ciudate.

Cum să fii... hacker de radare! Cum să fii... hacker de radare!

În Franţa, nici detectoarele de radar nu mai sunt legale, aşa încât ce le mai rămâne şoferilor de făcut în "lupta" împotriva aparatelor radar? Pentru că accidente cu maşinile de poliţie nu se întâmplă zilnic, iată o idee ciudată (dar şi ilegală, normal...).

E nevoie de nişte carton, de bandă adezivă şi de nişte caractere - et voila, reţeta pentru a induce în eroare radarele! De fapt, este vorba despre un mic truc din lumea hackerilor: şirul de caractere pe care îl vedem în imagine reprezintă o instrucţiune în limbaj de programare, care afectează capacitatea aparatului radar de a înregistra viteza vehiculului (aparatele folosite de francezi beneficiază de un soft de recunoaştere a caracterelor numerelor de înmatriculare).

Idee franceza: cum sa fii hacker anti-radar. Pare interesant, in parcare...

Pare o idee foarte bună, nu? Cel puţin în parcare. Pe şosea, însă, vă recomandăm să aplicaţi regula "don't try this".

Alte idei?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.