Dacia recheamă în service 300 modele Duster. Ce probleme au şi ce lot e vizat

Dacia Duster, rechemat in service deoarece arcurile spate se pot desprinde de pe masina

Dacia recheamă în service 300 modele Duster. Ce probleme au şi ce lot e vizat Dacia recheamă în service 300 modele Duster. Ce probleme au şi ce lot e vizat


Un total de 316 de Dacia Duster 4X2 sunt rechemate în service-uri după ce s-a descoperit o neconformitate a arcurilor punţii din spate, informează un comunicat Anpc.gov.ro. Conform acestora la trecerea peste o denivelare, oscilaţiile suspensiei spate pot provoca o alunecare a arcului de pe suportul acestuia, având drept urmare detaşarea arcului de pe vehicul.

Înlocuirea arcurilor pentru o maşină cu astfel de probleme durează aproximativ o oră, iar remedierea defectului este suportată de către producător. 

Contactat de ProMotor, portătorul de cuvând de la Dacia ne-a declarat că este vorba de maşini fabricate în anul 2014, în intervalul jumătatea lunii martie începutul lunii iunie. Privind modul cum s-a constatat neconformitatea acesta ne-a mai spus că a venit din partea unor clienţi care au sesizat neregula. Se pare că cel vinovat este furnizorul care a livrat arcurile, din cauza unor relocări ale firmei a fost afectată şi calitatea pieselor pe care le produc.

Având în vedere că majoritatea medelelor Duster care au fost comercializate în România sunt 4X4, volumul de maşini chemate în service mai fi foarte mic. Clienţii a căror maşini sunt vizate urmează să primească o scrisoare la domiciliu identică cu cea de mai jos, prin care sunt înştiinţaţi că trebuie să vină pentru un control la cea mai apropiată unitate service. Dacă între timp şi-au înstrăinat maşina aceştia sunt rugaţi să dea datele noului proprietar pentru a fi înştiinţat de către producător.


 


 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.