Dacia va vinde în Anglia maşini fabricate în… India?!

Autor: Oraan Mărculescu 22 sept. 2011 Știri auto
Dacia va vinde în Anglia maşini fabricate în… India?!

Britanicii de la AutoExpress vin cu ultimele informaţii despre o mişcare istorică pentru piaţa Angliei, unde, din 2013, vor fi vândute maşini Dacia. Conform jurnaliştilor britanici, maşinile Dacia comercializate în Marea Britanie nu vor proveni din România, ci vor fi asamblate în fabrica Renault de la Chennai, din India.

Una dintre explicaţii ţine de faptul că în Anglia maşinile au volanul pe dreapta, ceea ce ar însemna modificări tehnologice destul de importante în uzina de la Mioveni. Apoi, uzina românească lucrează deja la capacitatea maximă de producţie pentru satisfacerea cererii de Duster pe plan european.

Nu în ultimul rând, clienţii britanici sunt ceva mai mofturoşi, aşa încât maşinile Dacia comercializate la ei vor fi, de fapt, modelele care în India sunt vândute cu sigla Renault, având uşoare modificări faţă de gama Dacia pentru Europa. Prin urmare, maşinile Dacia pentru englezi ne aşteptăm să aibă un nivel de calitate uşor crescut al interiorului.

Interesant este şi faptul că Dacia nu îşi va dezvolta o reţea proprie de vânzări în Marea Britanie, cel puţin la început, maşinile Dacia urmând a fi vândute de către dealerii Renault, ca alternative de buget la modelele unor mărci considerate low-cost prin tradiţie, cum ar fi Hyundai, KIA şi Chevrolet.

Nu în ultimul rând, trebuie menţionat că pe piaţa britanică se vor comercializa doar Dacia Duster şi Dacia Sandero, modelele care suscită cel mai mult interesul englezilor şi de la care oficialii Renault speră rezultate comerciale foarte bune încă din primele luni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide