Date privind ajutorul de stat la Automobile Craiova

CE a solicitat României să trimită, în 30 de zile, datele necesare evaluării ajutorului de stat pentru Automobile Craiova şi să înceteze orice acţiune de punere în aplicare a contractului de privatizare încheiat cu Ford.

Date privind ajutorul de stat la Automobile Craiova Date privind ajutorul de stat la Automobile Craiova
Comisia Europeană (CE) a emis, marţi, un ordin de suspendare a tranzacţiei, conform normelor Uniunii Europene. "Comisia are îndoieli serioase cu privire la faptul că privatizarea s-a realizat în absenţa unui ajutor de stat şi că măsurile de ajutor de stat ar fi compatibile cu piaţa comună. În plus, întrucât ajutorul nu a fost notificat Comisiei, acesta constituie ajutor ilegal", se arată în anunţul CE.

În cazul în care Comisia ajunge la concluzia că ajutorul ilegal acordat de autorităţile române nu este compatibil cu piaţa comună, CE urmează să emită un ordin de recuperare, printr-o decizie definitivă.

Executivul Uniunii va verifica dacă aceste condiţii au făcut ca preţul de vânzare să fie mai mic decât în cazul în care tranzacţia ar fi fost necondiţionată. Dacă acest fapt se va confirma, CE ar putea considera că privatizarea a inclus acordarea unor ajutoare de stat.

Ford doreşte să înceapă activitatea la fabrica de automobile Craiova în primăvara anului viitor, iar un termen rezonabil pentru compania americană în obţinerea avizului de la Comisia Europeană ar fi martie-aprilie, a declarat fostul secretar de stat în Ministerul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.