Decizia de ridicare a maşinilor în Bucureşti, atacată în instanţă. Ce înseamnă asta?

PNL Bucureşti a atacat în justiţie hotărârile de înfiinţare a companiilor municipale, cerând anularea şi dizolvarea acestora, precum şi decizia de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar.

Decizia de ridicare a maşinilor în Bucureşti, atacată în instanţă. Ce înseamnă asta? Decizia de ridicare a maşinilor în Bucureşti, atacată în instanţă. Ce înseamnă asta?

„Prevederile din HCGMB nr.371/2019 contravin în mod flagrant OUG nr. 195/2002 şi HG nr. 1361/2006 care stipulează următoarele: constatarea şi aplicarea contravenţiilor prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice poate fi dispusă numai de către poliţiştii rutieri, nu de poliţiştii locali. Încă din 2015, prin decizia nr. 9/2015 a ICCJ, în recursul în interesul legii s-a stabilit că nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale situaţia referitoare la regulamente privind procedura de ridicare, transport, depozitare şi restituire a vehiculelor staţionate
sau oprite neregulamentar pe drumurile publice. Acest lucru nu se poate face pentru că autorităţile administraţiei publice locale nu au competenţa de reglementare în această speţă”, au transmis reprezentanţii PNL Bucureşti, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Cu toate că poliţiştii locali nu pot constata şi aplica sancţiuni conform ordonanţei privind circulaţia pe drumurile publice, în anexa 1 la HCGMB privitoare la dispoziţia de ridicare, se arată că se dispune de poliţiştii locali atât sancţiunea principală, reprezentată de amendă contravenţională, cât şi măsura complementară de ridicare a autovehiculului.

Potrivit sursei citate, dincolo de aceste aspecte, adoptarea unei asemenea măsuri brutale, fără nicio altă măsură care ar putea ajuta la fluidizarea traficului, demonstrează înţelegerea limitată de către actuala conducere a capitalei a unor noţiuni elementare de mobilitate urbană ce ţin de statutul unui oraş european. PNL Bucureşti a iniţiat aceasta această acţiune pentru că astfel de iniţiative trebuie să fie completate de măsuri complementare pentru a putea fi considerate benefice pentru Bucureşti.

„Este obligaţia noastră, a principalei forţe de opoziţie din România, să venim în întâmpinarea aşteptărilor alegătorilor noştri şi să devenim scut de apărare împotriva asalturilor PSD la adresa legilor, bunurilor şi bunului simţ. Noua echipă a PNL Bucureşti va sancţiona fără întârziere orice derapaj al administraţiei Firea - PSD pentru că doar aşa putem lupta pentru o Românie normală”, a declarat preşedintele PNL Bucureşti Violeta Alexandru.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.