Detectoarele de radar, interzise, şi minimum 10 clase pentru permisul de conducere

Autor: Gabriel Grosoiu 21 feb. 2012 Știri auto
Detectoarele de radar, interzise, şi minimum 10 clase pentru permisul de conducere

Potrivit Mediafax, proiectul Strategiei naţionale pentru siguranţă rutieră 2011-2020 prevede o serie de modificări importante aduse codului rutier. Executivul va evalua posibilitatea introducerii dreptului de a conduce anumite tipuri de maşini, în intervale orare speciale şi doar pe unele drumuri publice, anterior primei obţineri a permisului de conducere, după un proces de instruire şi testare în prezenţa unui însoţitor cu experienţă.

Guvernul pregăteşte interzicerea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar, ca măsură împotriva „agresivităţii rutiere”, introducerea obligativitatea permisului de conducere pentru mopede, va reduce durata de valabilitate a permisului auto de la anumite vârste, va interzice accesul pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu excepţia drumurilor comunale, şi va impune finalizarea învăţământului minim obligatoriu pentru obţinerea permisului de conducere.

În acelaşi timp va fi introdusă posibilitatea plăţii pe loc a amenzii, pe bază de chitanţă eliberată de agentul de poliţie şi cu eliminarea prescrierii proceselor verbale. Totodată, va fi introdus „tichetul de contravenţie”, anexat permisului de conducere. Lipsa acestui tichet va însemna că şoferul nu a achitat amenda şi va atrage după sine suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule până la plata sumei respective. Mai multe detalii, pe Mediafax.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide