Diferenţa dintre leasing şi credit auto. Care este mai avantajos?

Dacă vrei să cumperi o maşină şi nu dispui de întreaga sumă (sau nu doreşti să plăteşti întreaga sumă la achiziţionarea maşinii), ai posibilitatea să cumperi maşina fie printr-un credit auto, fie prin leasing. Ambele variante presupun plata unui avans mai mic sau mai mare şi apoi a unor rate lunare pe toată perioada contractuală, dar există şi diferenţe notabile între cele două forme de finanţare.

Diferenţa dintre leasing şi credit auto. Care este mai avantajos? Diferenţa dintre leasing şi credit auto. Care este mai avantajos?

Prinicpala diferenţă dintre cele două forme de finanţare ţine de dreptul de proprietate asupra maşinii. Astfel, în cazul creditului bancar, proprietarul bunului este clientul (utilizatorul) încă de la începutul perioadei de creditare, iar împrumutul se achită prin rate lunare. De asemenea, bunul se asigura obligatoriu full CASCO, costurile de asigurare fiind suportate de către client sau oferite gratuit de către bancă.

Prin comparaţie, în cazul leasingului, proprietarul bunului este compania de leasing, care transferă dreptul de folosinţă utilizatorului, bunul fiind disponibil acestuia din urma în sistem de închiriere; la sfârşitul perioadei de leasing, finanţatorul se obliga să respecte dreptul de opţiune al utilizatorului (variante: cumpărarea bunului, prelungirea contractului de leasing sau încetarea raporturilor contractuale).

Important de ştiut este că societatea de leasing va asigura bunul alegând asiguratorul, costurile de asigurare fiind suportate de către utilizator (dacă prin contract nu se prevede altfel); încheierea poliţelor CASCO şi RCA sunt obligatorii. De asemenea, valoarea asigurărilor este mai mare, acestea fiind emise pe persoană juridică şi nu poe persoană fizică.

În general, creditul bancar este un produs financiar mai potrivit clienţilor particulari, în timp ce leasingul este o variantă mai bună pentru companii, mai ales că pot deduce integral ratele lunare şi costurile conexe. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.