Efectele TVA-ului mărit în zona auto

Majorarea cu 5% a taxei pe valoarea adăugată va scumpi în medie cu 300 de euro un model Dacia Logan şi cu aproximativ 500 de euro un automobil din segmentul compact precum un VW Golf sau un Opel Astra.

Efectele TVA-ului mărit în zona auto Efectele TVA-ului mărit în zona auto

În noile condiţii, jucătorii din auto nu se mai aşteaptă la o revenire a vânzărilor de maşini în a doua jumătate a anului, ci acum speră doar la o stagnare, ritm care însă nu va putea asigura un nivel de 100.000 de unităţi în acest an, după ce la nivelul primelor cinci luni piaţa a scăzut cu peste 30% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

"Ne aşteptăm ca în următoarele luni clienţii să adopte un comportament conservator în special la nivelul persoanelor juridice, în timp ce clienţii obişnuiţi vor fi mai puţin afectaţi, deoarece preţul nu creşte decât cu câteva sute de euro", a spus Alin Tapalagă, şeful Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche România.

Pe de altă parte, veniturile din service vor scădea cu valori între cinci şi zece procente ca urmare a deciziei Executivului de a majora taxa pe valoarea adăugată la 24%, potrivit estimărilor dealerilor auto, în timp ce vânzările de maşini noi vor fi susţinute de programul "Rabla".

VEZI CÂT SE VOR SCUMPI PRINCIPALELE MODELE DE PE PIAŢA ROMÂNEASCĂ

Mai multe informaţii pe www.zf.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.