Elevii vor avea gratuitate la transportul în comun. Se discută despre un proiect de gratuitate pentru toţi bucureştenii

Autor: Mediafax 12 dec. 2018 Știri auto
Elevii vor avea gratuitate la transportul în comun. Se discută despre un proiect de gratuitate pentru toţi bucureştenii

Elevii din Bucureşti cu vârsta de până la 18 ani vor călători gratuit cu mijloacele de transport în comun ale STB (fostă RATB), potrivit unui proiect al Primăriei Capitalei votat, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

„Se acordă gratuitate la transportul public local de călători pentru toţi elevii din învăţămîntul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din municipiul Bucureşti, pe mijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a Municipiului Bucureşti”, se arată în proiectul votat miercuri, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Consilierii au votat şi un amendament prin care se menţionează faptul că de această gratuitate beneficiază şi elevii claselor a XI-a şi a XII-a.

În proiect, Primăria Municipiului Bucureşti a ţinut să sublinieze că desfăşoară o activitate susţinută pentru a sprijini prin toate formele legale îmbunătăţirea condiţiilor în care se desfăşoară activitatea de învăţământ în Municipiului Bucureşti, inclusiv atragerea călătorilor tineri către transportul de suprafaţă şi încurajarea utilizării transportului în comun în detrimentul vehiculului personal.

„Elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu trebuie să beneficieze de accesul liber la unităţile şcolare în care activează. Primăria Municipiului Bucureşti şi operatorul propriu de transport au înregistrat de-a lungul anilor solicitări din partea cetăţenilor bucureşteni, cu privire la acordarea transportului gratuit pentru elevii cu vârsta de până la 18 ani. (…) Totuşi, un beneficiu acordat prin reglementări legale, mai ales în condiţiile în care vorbim de o categorie ce nu are venituri proprii şi anume elevii, trebuie promovat şi facilitat”, se mai arată în document.

Firea: Voi veni cu un proiect de gratuitate  pentru toţi bucureştenii la transportul în comun

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că de anul viitor va veni cu un proiect de hotărâre care va presupune acordarea de gratuitate la transportul public al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) pentru toţi bucureştenii.

Citeşte articolul complet pe site-ul Mediafax

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide