Ferrari pe apă

O barcă de curse Granturismo, propulsată de motorul V8 al lui Ferarri F430, a stabilit două recorduri de viteză pe lacul Como din Italia.

Ferrari pe apă Ferrari pe apă
La cârma super bărcii de viteză s-a aflat Eugenio Molinari, fost campion mondial. Acesta a pilotat barca pentru a stabili recordul pentru cea mai mare medie de viteză a unei bărci cu motor în două categorii de greutate. Astfel, la categoria de greutate 1.100 kg, Molinari a reuşit două treceri, pentru care viteza medie a fost de 123,3 km/h. La categoria 1.450 kg, viteza medie a fost de 122 km/h.

Barca este propulsată de motorul de serie al lui F430, suferind modificări minore, acestea fiind necesare pentru utilizarea acestuia pe o ambarcaţiune. V8-ul de 4,3 litri dezvoltă o putere de 490 dCP la 8.500 rpm şi un cuplu de 465 Nm la 5.250 rpm. Motoarele Ferrari sunt utlizate pentru propulsia bărcilor de viteză încă din 1953, când un motor de la monopostul 375 F1 a fost montat pe o ambarcaţiune.

Eugenio Molinari, în vârstă de 71 de ani, a dedicat cele două recorduri lui Luca di Montezemolo şi celei de-a 60-a aniversări Ferrari.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.