Finaliştii World Car of the Year 2011

Organizatorii Salonului Auto New York au găsit o denumire foarte pompoasă pentru titlurile pe care le decernează anual. Iată care sunt finaliştii pentru cele trei categorii de premii în 2011.

Finaliştii World Car of the Year 2011 Finaliştii World Car of the Year 2011

Cu ocazia Salonului Auto New York, din luna aprilie a acestui an, vor fi anunţaţi câştigătorii celor trei premii pe care le acordă juriul WCOTY: World Car of the Year, Green Car of the Year, respectiv Performance Car of the Year. Şi, ca o paranteză, cei trei finalişti ai fiecărei categorii vor fi anunţaţi cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011...

Iată care sunt cele 10 maşini care se vor "bate" pentru titlul de World Car of the Year 2011:

Audi A1
Audi A8
BMW Seria 5
BMW X3
Jaguar XJ
Jeep Grand Cherokee
Mercedes-Benz SLS AMG
Nissan LEAF
Porsche Cayenne
Volvo S60 / V60

Poate părea curios faptul că avem câte două modele Audi, respectiv BMW, nu? În plus, probabil mulţi vor remarca prezenţe prea puţin importante pentru multe pieţe din lume, cum ar fi Jaguar XJ sau Jeep Grand Cherokee. Şi, dacă Nissan LEAF se regăseşte în acest TOP 10, de ce nu apare şi Chevrolet Volt?

Să vedem acum care sunt cele 10 maşini candidate la titulatura de Performance Car of the Year 2011:

Aston Martin Rapide
Audi RS 5 Coupe
Cadillac CTS-V Coupe
Ferrari 458 Italia
Lamborghini Gallardo SUPERLEGGERA
Mercedes-Benz CL 63 AMG
Mercedes-Benz SLS AMG
Porsche 911 GT2RS
Porsche 911 Turbo
Renault Megane RS

Din nou, putem pune sub semnul întrebării prezenţa a câte două modele Mercedes, respectiv Porsche, în timp ce uniora le-ar putea părea suspect candidatul Renault megane RS, departe de liga celorlalte modele supersport din acest TOP 10.

În final, iată şi finaliştii la titlul Green Car of the Year 2011, de data aceasta doar şase, cu sisteme de propulsie pe toate gusturile:

BMW 320d Efficient Dynamics Edition
Chevrolet Volt
Hyundai Sonata Hybrid
Mercedes-Benz B-Class F-Cell
Nissan LEAF
smart electric drive

De fapt, se pare că acest titlu, de cea mai ecologică maşină a anului 2011, are cea mai mare greutate şi suscită cel mai mare interes din partea producătorilor, câştigarea acestui trofeu promiţând un renume care s-ar putea traduce într-o evoluţie spectaculoasă a vânzărilor respectivului model.

CARE CREDEŢI CĂ VOR FI CÂŞTIGĂTORII, PENTRU FIECARE CATEGORIE?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.