Finalul unei ere Ferrari: Brandul este separat de Fiat Chrysler Automobiles

Finalul unei ere Ferrari: Brandul este separat de Fiat Chrysler Automobiles

Autor: Andrei Ştirbu acum 5 ani Știri

Se pare că roadsterul Ferrari F60 America nu este singurul cadou pe care Marchionne îl face americanilor. Oficialii Ferrari au anunţat că vor separa brandul exotic de compania-mamă Fiat, sub aripa căruia Căluţul Cabrat a stat aproape jumătate de secol, Ferrari urmând să fie listat la bursa de la New York. 

Procentul de acţiuni disponibile publicului larg va fi, însă, de doar 10% (cel puţin deocamdată), restul de 90 de procente fiind împărţit între acţionarii grupului. John Elkann, deţinătorul Fiat-Chrysler, îi acordă, se pare, încă un vot de încredere lui Sergio Marchionne, anunţând că este încântat să fie parte din această schimbare istorică pentru Ferrari.

Motivul principal al acestei mişcări este aceea de a asigura o sursă de venit sigură Marelui Plan al lui Marchionne, cu care acesta din urmă a avut câteva probleme de ordin pecuniar încă de la început – „investiţii de 56 de miliarde de euro” nu este chiar cea mai liniştitoare expresie pentru un deţinător de acţiuni. În 2011, Marchionne a estimat Ferrari la peste 10 miliarde de dolari, iar listarea de acum la bursă speră să redea grupului Chrysler circa 1 miliard de euro. 

Dacă răspunsul lui di Montezemolo, la demisia sa de acum câteva săptămâni, nu a fost unul mulţumitor pentru tine – „Viaţa este ciudată. Viaţa face surprize. Este important pentru noi să privim în viitor” – s-ar putea ca publicarea acestei strategii să desluşească mesajul criptat al lui Luca. Comentarii
Inchide